Kunst & CultuurNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Van Feesten tot Theatervoorstellingen: Dit zijn de leukste evenementen in Zwolle!

Kom zaterdag 14 mei naar de Ontdek ROVA Dag

Zwolle – In mei 2021 vierde ROVA haar 25-jarig jubileum. Om inwoners van de 23 aangesloten gemeenten te betrekken bij deze mijlpaal opent ROVA de deuren op zaterdag 14 mei. Tijdens deze Ontdek ROVA Dag krijgen inwoners en andere belangstellenden een uniek kijkje achter de schermen en ontdekken zij hoe veelzijdig het werk is dat ROVA dagelijks voor bijna een miljoen inwoners uitvoert.

Bekijk hier

Stock

Opening MuseumKwartier 14 en 15 mei

Na een lange verbouwing laten de ondernemers van het Museumkwartier zien hoe mooi dit stukje Zwolle is geworden. In het weekend van 14-15 mei is er een programma gebaseerd op kunst, cultuur en muziek. Dit is te zien op 6 podia tussen 11.00 en 22.00 uur. Een van de hoofdacts is zaterdag om 16.00 uur op de Blijmarkt met de band Still Believe.

Bekijk hier

Opening nieuwe tentoonstellingen Landgoed Anningahof

Zwolle – Zaterdag 14 mei opent wethouder Monique Schuttenbeld om 12.00 uur de nieuwe tentoonstellingen op Landgoed Anningahof. Op het 5,5 hectare grote landgoed is dit jaar een avontuurlijke uitbreiding van de beeldencollectie te zien. In het fraaie landschap staan 145 zeer diverse beelden van meer dan 100 Nederlandse beeldhouwers.

Bekijk hier

Het DansLokaal; dé dansmiddag voor de oudere Zwollenaar

Zwolle – SamenOuderen organiseert Het DansLokaal: dé dansmiddag in Hedon voor de oudere Zwollenaar. Een heerlijke middag vol dansbare deuntjes uit de jaren 50, 60 en 70! Danslokaal vindt plaats op 15 mei in Hedon Zwolle vanaf 14:00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Wijz locatie De Terp in Diezerpoort, Radewijnsstraat 1. Bent u minder goed ter been? Geen probleem. De locatie is rolstoeltoegankelijk en heeft zitplekken.

Bekijk hier

Voorzomerfeest Nooterhof- Natuur Voorop!

Zwolle – Zondagmiddag 15 mei wordt in de Nooterhof van 13.00 uur tot 17.00 uur het Voorzomerfeest  ‘Natuur Voorop!’  georganiseerd. Een gezellige en interessante middag voor wie belangstelling heeft voor de thema’s groen, natuur en milieu. Er zijn creatieve, speelse en leerzame workshops voor jong en oud bij een flink aantal kramen.

Bekijk hier

Raakvlak Theater maakt en speelt eigen voorstelling

Zwolle – Wie graag theater maakt maar het lastig vindt om aansluiting te vinden in een
reguliere vereniging kan terecht bij Raakvlak Academie. Naast muziek biedt
deze Zwolse organisatie nu ook theater aan. Op zondag 15 mei spelen zij de
voorstelling ‘Verhoorde Onschuld’ in het Papenstraattheater.

Bekijk hier

Componist en gitarist Robin Scherpen brengt For The Unseen naar Academiehuis in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 20 mei staat componist en gitarist Robin Scherpen met zijn show ‘For The Unseen in het Academiehuis (Grote Kerk) in Zwolle. Robin werkte jarenlang samen met Herman van Veen als zijn vaste gitarist. Voor zijn nieuwste werk heeft Scherpen zich laten inspireren door de stroming van componisten als Hania Rani, Olafur Arnalds, Yann Tiersen en Nils Frahm.

Bekijk hier

Gerelateerde artikelen

Back to top button