Componist en gitarist Robin Scherpen brengt For The Unseen naar Academiehuis in Zwolle

Zwolle – Op vrijdag 20 mei staat componist en gitarist Robin Scherpen met zijn show ‘For The Unseen in het Academiehuis (Grote Kerk) in Zwolle. Robin werkte jarenlang samen met Herman van Veen als zijn vaste gitarist. Voor zijn nieuwste werk heeft Scherpen zich laten inspireren door de stroming van componisten als Hania Rani, Olafur Arnalds, Yann Tiersen en Nils Frahm.

De fundering van zijn eerste soloalbum ‘For The Unseen’ schreef Robin in een periode van zeven weken waarin hij geen licht kon verdragen omdat zijn ogen moesten herstellen van oogoperaties. In de loop van zijn studie aan het conservatorium merkte Scherpen dat hij door een oogaandoening niet meer in staat was de partituren te lezen. Deze tegenslag bracht hem onverwacht iets moois: hij leerde componeren op intuïtie. “Mijn slechte ogen hebben me geleerd hoe essentieel het is om volledige vrijheid te voelen als je in een creatief proces zit.” Die vrijheid ervoer Scherpen pas echt toen hij merkte dat de meest zuivere muziek tot hem kwam op onbewuste momenten.

Ook nu vertrouwde de klassiek gitarist weer volledig op zijn intuïtie. De donkere tijd bleek geen beperking maar juist een bevrijding. “De muziek kwam in haar puurste vorm naar buiten.” Die pure vorm wil Scherpen ook aan het publiek overbrengen in zijn live performance. Het optreden in het Academiehuis is het eerste optreden van Robin Scherpen de reeks For The Unseen: ‘De komende periode laat ik mijn muziek horen op meerdere prachtige plaatsen in Zwolle en de buitengebieden, de komende weken maken we de hele tour bekend maar de eerste datum is bekend: 20 mei in het Academiehuis in Zwolle. Het Academiehuis is een van de meest prominente plekken in het centrum van Zwolle. Mijn muziek past mooi in de ambiance en sfeer van de plek, ik werk multidisciplinair wat betekend dat onze lichtshow prachtig overeind komt in de grootsheid van deze kerk. Daarnaast is het voor gitaristen om te spelen in een plek met zo’n akoestiek ook fantastisch’ aldus de gitarist.

Dit optreden is een samenwerking tussen Hedon & Ambitus presents. Ambitus presenteert instrumentale muziek, gespeeld door de componisten zelf. Via playlists voor thuis of live op het podium tijdens een avondje uit. Ambitus is een keurmerk, bedacht door mensen met grote liefde voor lichte en neo-klassieke muziek en een fijne sfeer.


ROBIN SCHERPEN

FOR THE UNSEEN

Locatie                        : Academiehuis (Grote Kerk) Zwolle
Wanneer                     : Vrijdag 20 mei

Aanvang                     : 20:00
Entree                         : € 17

Tickets


 

The event is finished.

Back to top button