MagazineMuziek

Sfeer en gezelligheid tijdens 24e Klinkerfestival

Ruim 350 muzikanten zullen aanstaande zaterdag 30 mei de binnenstad van Zwolle bevolken. De Zwolse Stroatklinkers ontvangen die dag ca. 17 orkesten/ groepen voor het ” 24e Klinkerfestival “.

Het muzikaal genootschap de Stroatklinkers, ontstaan tegen de achter­grond van het carnaval breidde de activiteiten de laatste jaren aan­zienlijk uit. Zo is het orkest steeds minder actief tijdens het carnavalsseizoen, maar luistert het talrijke manifestaties in binnen – en buitenland gedurende het gehele jaar op.

Kapellen, junior showband

Daardoor zijn talrijke contacten ontstaan met collega kapellen en 14 van die (dweil)orkesten zullen 30 mei deelnemen aan het “24e Klinkerfestival”. De diverse groepen (o.a. kapellen, junior showband, mannenkoor, shantykoor,  gemend koor en percussiegroep), welke afkomstig zijn uit diverse plaatsen van Nederland en uiteraard Zwolle zwerven de hele middag door de straten en pleinen van de Zwolse binnenstad en bezoeken tegelijkertijd diverse cafés en bars.

Programmaboekje

In de binnenstad zullen vanaf 13.00 uur tot rond 17.00 uur, de diverse bands hun klanken laten horen. Een programmaboekje met speelschema zal op deze dag gratis verkrijgbaar zijn.

Klinkerfestival website

Podium Grote Kerkplein

Het festivalterrein voor 2015 is wederom het Grote Kerkplein te Zwolle, hier zal de opening om 13.00 uur plaats vinden op een podium zo dat iedereen alles goed kan zien.

Gedurende de gehele middag zullen hier ook diverse dweilorkesten optreden, afgewisseld door een Streetdance demonstratie van Diff dansmasters en het optreden van één van de vele orkesten.

Grote Finale

Om precies 17.00 uur begint de ”Grote Finale” op het Grote Kerkplein waaraan alle 350 muzikanten zullen deelnemen, dit alles zal duren tot c.a. 19.00 uur.

Sfeer en gezelligheid zullen op 30 mei de boventoon voeren tijdens het festival en de ervaring leert dat vele duizenden bezoekers op het evenement zullen afkomen.

Uiteraard is de  toegang geheel gratis!

Deelnemers

Kapel / Groep Komt uit
1 Towersnörren Zwolle
2 Le Bombardon Zwolle
3 Madmes Zwolle
4 Jeugdkorps Showband Urk
5 Roalter Jongs     (mannenkoor) Raalte
6 De Stroatkjas     (mannenkoor) Luttenberg
7  Vechtboeren Dalfsen
8  Kiep Kwajt Oss
9 Jachthoornkorps

Schowband

Urk
10 Kerkstraat Dwijlorkest Vollenhove
11 Knollentrekkers Zwolle
12 Orkest Tegenwind Utrecht
13  De Nieuwe Kapel Zwolle
14 We Bin D’r Uut Kampen
15 d`Hakkapel met

steunzolen

Hasselt
16 Bloaskapel Pardoes Zwolle
17 Djembe-groep Diop

Percu

Zwolle
18 DiffDanceCentre Zwolle
19
20 De Stroatklinkers Zwolle

 

 

!cid_image001_jpg@01D03740

Klinkerfestival 2

Gerelateerde artikelen

Back to top button