KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Zomerconcert | Canto Ostinato op het orgel

Zwolle – Geniet van een zomerconcert waarbij het iconische werk Canto Ostinato van Nederlands componist Simeon ten Holt centraal staat. Dit meesterwerk wordt uitgevoerd op het Leeuwenberghorgel in het Academiehuis.

Naast Canto Ostinato staat ook Shifting Presence, een nieuw en inspirerend werk van componiste Celia Swart, op het programma. Swart beschrijft haar stuk als een muzikale reis van lichaam en ziel:

“Mijn nieuwe stuk Shifting Presence voor panfluit en orgel neemt de luisteraar mee op een ‘levensreis’ van het lichaam en de ziel. Ik vond het inspirerend om beide instrumenten hieraan te verbinden. De panfluit verklankt het lichaam en het orgel de ziel. Het orgel zit vol met verschillende klanken en klanklagen, die kunnen groeien en vibreren in de ruimte. De panfluit wordt direct aangestuurd door de adem, en is heel veelzijdig qua expressieve mogelijkheden. Deze twee, lichaam en ziel, worden met elkaar verbonden door een groeiende melodie. Samen maken ze een levensreis en ontdekken wat er gebeurt met de ziel als het lichaam eindigt. Juist in een spirituele ruimte zoals het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle vind ik dit een spannende zoektocht.”

Uitvoerenden

Matthijs Koene (panfluit)

Beate Loonstra (harp)

Geerten van de Wetering (orgel)

Zomerconcert | Canto Ostinato op het orgel

Datum
Zaterdag 13 juli 2024
Locatie
Academiehuis Grote Kerk
Uitgevoerd door
Geerten van de Wetering, Celia Swart e.a.
20:15 uur
€ 25,00

Bron
academiehuis

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren