KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Benefiet Concert voor Oekraïne in het Academiehuis Zwolle

Zwolle – Stichting Soloveyko houdt een Benefiet Concert voor Oekraïne in het Academiehuis Zwolle op zaterdag 17 augustus om 20:00 uur. Het Oekraïense klassiek topensemble Chamber Ensemble Kyiv speelt dit concert. Zij is een onderdeel van een Benefiet Tour langs 10 Nederlandse steden.

De donaties komen tegoed aan Netherlands for Ukraine, een Nederlandse stichting die humanitaire hulp regelt voor Oekraïne. Een klein deel van de donaties wordt gebruikt voor culturele steun aan de Oekraïense musici om deze concerten mogelijk te maken.

Stichting Soloveyko ( https://www.stichting-soloveyko.nl/ ) steunt humanitaire en culturele Oekraïense doelen. Zij zijn opgericht na het spontaan organiseren van benefietconcerten naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne.

Mooiste zalen

Musici van het Chamber Ensemble Kyiv leven in Oekraïne en geven concerten in de mooiste zalen van Kyiv. Sinds de aanval op hun land begin 2022 hebben zij met inmiddels 6 concertreizen meer dan 30 benefietconcerten in Nederland gespeeld en donaties opgehaald voor Hart voor Kinderen (voor geëvacueerde gehandicapte Oekraïense kinderen), Giro 555, het Ambulant Ziekenhuis in Kyiv voor medisch apparatuur en Netherlands for Ukraine. Lees meer in het programmaboek van de Benefiet Tour: https://www.stichting-soloveyko.nl/agenda/

Wees welkom op het concert op 17 augustus om 20:00 uur in het Academiehuis! Kom de mooie klanken ervaren van een prachtig programma:
Z. Almashi: Maria’s City voor strijkkwartet
V. Silvestrov: Fugitive Visions of Mozart voor pianotrio
R. Schumann: Pianokwintet

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren