Kunst & CultuurMuziekNieuws uit ZwolleVoorpagina

Musical Sing Along Grote Kerkplein start eerder

Zwolle – De groots opgezette Musical Sing Along van harmonieorkest De Bazuin Zwolle op het Grote Kerkplein start op 6 juli om 20.00 uur. Dat is een halfuur eerder dan op alle posters en flyers staat. ‘Dat doen we in verband met de EK-wedstrijd Nederland-Turkije’, zegt dirigent Römanö Mediati.

Het besluit is na uitvoerig overleg genomen. Het doorslaggevende argument was de muziek. Dirigent Mediati: ‘In het eerste deel van het programma zitten de wat meer rustige nummers. Die willen we graag zo goed en ongestoord mogelijk brengen, zonder dat juichende supporters opeens een extra duit in het zakje doen. Want natuurlijk gaan we ervan uit dat Nederland veel zal scoren’, voegt Mediati lachend toe.

‘Één groot feest’

In het tweede deel van de Sing Along zitten heerlijke musicalnummers die uit volle borst meegezongen kunnen worden. Mediati: ‘Denk aan een Grease-medley en een ABBA-medley, maar we spelen ook River Deep uit de musical over Tina Turners leven, en het onverwoestbare Brand new day uit The Wiz. Deze nummers kunnen terwijl iedereen juicht wel tegen een stootje en maken het musicalfeest compleet!

Suzan Seegers

De Bazuin Zwolle heeft alles op alles gezet om het publiek te bereiken met de gewijzigde starttijd. Ook Suzan Seegers, de musicalster die meewerkt aan deze Sing Along, wordt ingezet om de boodschap te verspreiden via een filmpje, evenals de leden van het Zwols MuscialGezelschap. De Bazuin Zwolle hoopt nog zoveel mogelijk mensen te bereiken met deze boodschap.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren