KabelkrantKunst & CultuurMuziekNieuws uit Zwolle

Muziek aan het plein 14 juli

Zwolle – Zondag 14 juli is er weer live-muziek aan het Assendorperplein.

Muziek aan het Plein!

Elke 2e zondag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur: Muziek aan het Plein!

Op deze unieke locatie zijn optredens die jong en oud weten te boeien. Voor ieder wat wils vanuit de Muziektent op het Assendorperplein in de gezellige wijk Assendorp. Deze staat ook wel bekend als het Montmartre van Zwolle. Maandelijks weet een ruim publiek uit de wijk de weg naar de muziektent te vinden

Muziek in de tent

Dit evenement is ontstaan in december van 2003, toen het saxofoonkwartet “Het Gekrookte Riet” het in hun hoofd kregen om buiten op straat te gaan spelen, liefst in de Muziektent. Ze togen naar Assendorp en belden bij de buren van het Assendorperplein aan om hun concert in de muziektent aldaar aan te kondigen. Na dat concert werd er met een biertje nagepraat in De Enk over die stunt. Uit de euforie van dat moment is het idee geboren om vaker iets te organiseren in de muziektent.

Zo werd een soort rebellenclub opgericht die vanaf dat moment de inmiddels wijdbekende culturele beweging in gang zetten, waarbij De Enk werd benaderd voor de facilitaire ondersteuning (licht/geluid/podium/aankleding) door hun vrijwilligers en Stichting Assendorper Zaken de BUMA en in de eerste jaren ook de vergunningen regelden. Vele enthousiaste vrijwilligers schaarden zich bij de intussen opgerichte Stichting Muziek in de Tent.

Muziek in de tent verder als muziek aan het plein

Nu deze laatste stichting heeft aangegeven geen activiteiten meer in Assendorp te organiseren, gaan dezelfde vrijwilligers nu door met ditzelfde culturele evenement in Assendorp, maar dan onder de paraplu van de wijkorganisatie Stichting Assendorper Zaken. Dit onder de nieuwe naam: Muziek aan het Plein.

Weer of geen weer: de concerten buiten gaan door vanuit de muziektent, maar bij extreme kou of storm wijkt men wel uit naar De Enk.

Dat worden weer mooie middagen op het Assendorperplein waarbij iedereen hoopt ook u binnenkort te mogen ontmoeten!

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren