HardlopenKabelkrantNieuws uit ZwolleSport

Hardloopevent Ren Voor Hun Leven

Succesvol evenement in de sneeuw

Zwolle – Het was even spannend, maar het was gelukkig stralend weer afgelopen zaterdag 11 maart. Waar de organisatie van Ren Voor Hun Leven opstond in een witte wereld, maakte de zon het een aangenaam hardloopevent om nog lang over na te praten.

Lopen voor een doel

Ruim 300 lopers hebben zich afgelopen zaterdag ingezet voor het goede doel. Op een prachtig parcours liepen de (hard)lopers 5 of 10 kilometer tussen besneeuwde bomen en heidevelden. Waar eerder regen was voorspeld, liet de zon zich flink zien en veel lopers genoten hier zichtbaar van. Unieker kon niet. “We zijn erg tevreden over deze dag: het weer kon niet mooier en de deelnemers waren enthousiast over het parcours en de organisatie. En, het belangrijkste, we zijn erg blij met de opbrengst van deze dag: we zijn over de 11.000 euro heen,” vertelt Gerben Bredewold, medeorganisator van dit event.

“Al het geld gaat naar het goede doel, specifiek naar mensen in Burkina Faso die in extreme armoede leven.” Deze families zijn bekend bij ‘Compassion’, een organisatie die ervoor strijdt dat kinderen niet meer in armoede hoeven te leven. De kinderen uit deze families worden al begeleid in een Compassion-project, maar wonen met hun families in erbarmelijke omstandigheden. “Door de pandemie en inflatie leven vele jonge kinderen in onzekerheid of ze vandaag wel kunnen eten,” licht de organisatie toe. “Met de Ren Voor Hun Leven-cross van dit jaar hebben we samen gezinnen voorzien van voedselzekerheid. Deelnemen aan deze cross is dus echt levensveranderend!”

Uitslagen

Dames 5 km
1. Annemiek Dekker
2. Diede van der Werf
3. Jeanet Knol – Plaggenmarsch

Heren 5 km
1. Grmay Tesfamariam
2. Willard Bredewold
3. Jaap-Jan Slob

Bedrijvencross 5 km
1. Van Werven
2. Bredewold Communicatievormgevers
3. Loopsport Zwolle

Dames 10 km
1. Maureen Houtman
2. Haike Nillesen
3. Katja Talens

Heren 10 km
1. Joep Emmen
2. Gert Jan Tichelaar
3. Joël Lucas

Volgend jaar meedoen? Of meer weten over de cross? Kijk op de website voor uitslagen en meer informatie: renvoorhunleven.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button