Nieuws uit ZwolleOpenbaar vervoerPolitiek & OpinieVerkeerVoorpagina

Provinciale fracties VVD en PVV klaar met mishandeling boa’s in treinen

Zwolle – Maandagavond heeft de politie vier jongeren opgepakt in traject Kampen-Zwolle in doordat zij zwart reden, coronamaatregelen niet handhaafden en een gevaar vormden voor de boa’s. Vorige week zijn jongeren opgepakt voor hun asociale gedrag tegenover boa’s. Na de incidenten is er veel ophef geweest over de onjuiste behandeling die veel boa’s meemaken. Provinciale fracties PVV en VVD zijn klaar met het gedrag tegenover de boa’s en stellen schriftelijke vragen aan het college.

PVV Overijssel stelde schriftelijke vragen naar aanleiding van de overlast die volgens de partij asielzoekers geven op het treintraject tussen Zwolle en Emmen van treinvervoerder Arriva.  PVV-Statenlid Joeri Pool: “De PVV kaart de overlast die asielzoekers geven in de trein al heel lang aan. Intimidatie en geweld zijn aan de orde van de dag. Het wordt tijd dat de provincie eens korte metten gaat maken met die overlast. De PVV wil dat de provincie meer FTE beschikbaar stelt, zodat er op deze trajecten meer handhaving kan komen. Geef onze BOA’s ook een wapenstok, zodat agressieve asielzoekers desnoods de trein uit kunnen worden geknuppeld. De tijd van de-escalerend optreden is voorbij.” Dit liet de PVV via hun website weten.

Ook VVD Overijssel is klaar met de overlast op treinsporen. Naar aanleiding van een bericht die op 14 mei door De Stentor is gepubliceerd, is de VVD erg geschrokken. Het bericht melde dat tussen traject Zwolle en Stadshagen van treinvervoerder Keolis een aanval op drie boa’s is gepleegd, die door een tiental mensen zijn aangevallen. Ook de VVD stelt daarom schriftelijke vragen aan het college. De partij is benieuwd of het college af weet van de aanval en of het college het eens is dat agenten en boa’s volledige steun verdienen.

VVD Zwolle

In november 2020 had VVD Zwolle vragen gesteld aan het Zwolse college over de overlast van asielzoekers op de Vechtdallijn. Zwolse wethouder William Dogger van verkeer verwees naar het provinciebestuur, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het openbaar vervoer binnenin de provincie. Overijssel en Drenthe zijn samen concessieverlener van de Vechtdallijn. Overijssel is de penvoerder. Zij zijn het eerste contact met vervoerder Arriva. Volgens de wethouder had gemeente Zwolle geen direct contact met Arriva over het probleem.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button