BouwKabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Ondergrondse leidingen en kabels ook van belang voor leefcomfort

Zwolle – Voor de ondergrondse orde zijn er regels nodig voor leidingen en kabels onder de grond. Deze worden nog dit jaar aangepast. Het blijkt uit een nota die wethouder Arjan Spaans stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

Met een goede ondegrondse infrastructuur zijn burgers verzekerd van veiligheid en comfort, bijvoorbeeld voor verwarming, water en elektriciteit. Om te weten of publiek belastinggeld goed wordt gebruikt, is het prettig op de hoogte te zijn van wat er niet alleen boven, maar ook onder de grond gebeurt.

De schaarse openbare ruimte moet niet verspilt worden, en ook daarvoor is ondergrondse ordening belangrijk. Het moet veilig zijn, en de monteurs moeten er goed bij kunnen. Het is een wettelijke taak van de gemeentelijke overheid om dit te waarborgen.

Ook risico’s voor milieu (vervuiling, weglekken van stroom etcetera) en de gezondheid van mens en dier neemt men mee in het aanleggen en onderhouden van de leidingen. Het is nu tijd voor een verbeterslag van de regelingen over de ondergrandse kabels en leidingen. Dit onder andere vanwege veranderde situaties in de stad, en om beter aan te sluiten bij de praktijk.

 

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button