Nieuws uit ZwollePolitiekVoorpagina

Drie Zwollenaren beëdigd in de Tweede Kamer

Zwolle / Den Haag – Zwolle heeft sinds woensdag officieel drie vertegenwoordigers in de Tweede Kamer. Arend Kisteman en Thom van Campen van de VVD en Edgar Mulder van de PVV legden de eed of belofte af in de plenaire zaal.

Arend Kisteman is een nieuwkomer in de landelijke politiek. De eigenaar van de De Stadsbakker, een ambachtelijke bakkerij in het centrum van Zwolle, gaat zich in de Tweede Kamer bezighouden met onderwerpen als mkb, post & telecom en arbeidsomstandigheden. Het reilen en zeilen binnen zijn bakkerij heeft hij overgedragen aan zijn medewerker Díon Schrijver, die al jaren bij hem werkt. Kisteman kreeg vanuit Zwolle 523 voorkeurstemmen.

Ook Thom van Campen legde gisteren de belofte af. Van Campen zit al sinds 2021 in de Tweede Kamer namens de VVD. Hij kreeg bij de laatste verkiezingen bijna 700 voorkeurstemmen vanuit Zwolle. Hij is woordvoerder op het gebied van landbouw en natuur en neemt nu ook Europese Zaken op zich. Van Campen was eerder raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Zwolle.

Edgar Mulder is ook een ervaren Kamerlid. Hij zit sinds 2017 voor de PVV in het parlement. Mulder was voorheen fractievoorzitter van de PVV in Overijssel.  Er waren 327 mensen in Zwolle die op Mulder een voorkeurstem uitbrachten

Gerelateerde artikelen

Back to top button