KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit Zwolle

‘Jouw Boom’, publiekscampagne Natuur en Milieu Overijssel is gestart

Zwolle – Vanuit Plan Boom heeft Natuur en Milieu Overijssel een nieuwe campagne opgezet. Met de campagne ‘Jouw Boom’ wil ze stimuleren dat iedereen minstens één keer in het leven een eigen boom plant. Dat is, naast alle voordelen die het voor klimaat en natuur heeft, heel simpel en ook gewoon heel leuk.

Samen een boom planten

Naast de al bestaande traditie van Boomplantdag ziet NMO in Nederland ruimte voor de insteek dat mensen samen in eigen omgeving een boom planten; als teken van verbondenheid (bijvoorbeeld tussen grootouders en kleinkinderen), vriendschap, liefde of als markering van een belangrijk moment in hun bestaan. Iedereen kan gewoon een boom aan iemand geven en die samen planten, bijvoorbeeld tijdens Sinterklaas.

Bomen zorgen voor opleving

Boeiend is dat tijdens het vooronderzoek bleek dat mensen niet zo gauw weten aan wie ze een boom zouden willen geven, maar wel helemaal opleven bij de vraag van wie ze zelf een boom zouden willen krijgen.

Voor elkaar en de toekomst

‘Jouw Boom’ kan zich ontwikkelen tot een nieuw normaal, en daarmee bijdragen aan de vergroening van ons land én de betrokkenheid van mensen bij natuur, klimaat en schoonheid.

De – vaak aangrijpende – verhalen van mensen die zelf een boom hebben geplant, staan centraal in onze aanpak. Je kunt ze lezen en bekijken op de website van NMO. Met een mooie Bomenkiezer voor wie nog niet weet welke boom het beste bij hem of haar past. In vijf eenvoudige kliks kom je zo te weten welke boom bij welke omgeving past.

Oproep: verspreid deze boodschap

NMO wil graag iedereen oproepen (individu en organisatie) om de uitnodiging om een boom te planten te verspreiden. Je kunt gratis materiaal downloaden voor op sociale media en websites. Ben je op zoek naar iets specifieks? Het staat je vrij om dat zelf te maken of neem contact met haar op, dan denkt ze met je mee.

Ga naar Jouw Boom.nl
Bron
NMO

Gerelateerde artikelen

Back to top button