Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Nelleke Vedelaar stopt als partijvoorzitter PvdA

Zwolle – Nelleke Vedelaar stopt als partijvoorzitter van de PvdA. Ze is van mening dat het na vier jaar tijd is voor een andere partijvoorzitter: ”Ik heb mij de afgelopen vier jaar met ziel en zaligheid ingezet voor onze partij. De komende jaren vragen opnieuw om een voorzitter die met het partijbestuur zich voor 120% stort op de benodigde verandering.”, aldus Vedelaar. De PvdA’er was voordat ze partijvoorzitter werd, wethouder Sociale Zaken in Zwolle.

De PvdA haalde bij de landelijke verkiezing negen zetels – net zoveel als in 2017. ‘Als campagnevoorzitter trek ik me dat aan. Ik weet zeker dat we een nieuwe voorzitter zullen vinden die met al deze zaken en meer aan de slag zal gaan. Samen met de verenigingsraad stellen we gauw het profiel voor een nieuwe voorzitter en proces voor de voorzittersverkiezing vast.”, schreef Vedelaar op de PvdA-website.

Op 2 oktober kiest de PvdA een nieuwe voorzitter. Tot die tijd blijft Nelleke Vedelaar blijft haar zelf inzetten voor de partij: ”Ik kijk er naar uit om opnieuw een bijdrage te mogen leveren aan de lokale en regionale uitvoering van onze belangrijke sociaaldemocratische idealen. Dichter bij huis en weer dichter op de grote vraagstukken die mensen raken.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button