Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA-raadslid Margriet Boersma vertrekt uit Zwolle

Zwolle – Drie jaar geleden kwam de twintiger Margriet Boersma als raadslid bij de Zwolse gemeente binnen. Eind deze maand vertrekt de inmiddels 25-jarige naar Kampen.

Na haar hele leven in Zwolle te hebben gewoond, vindt ze het tijd voor iets anders. “Op een gegeven moment ben je in de positie om een huis te kopen. In Zwolle mis ik de sfeer die het altijd had. We hebben in Hattem en Kampen gekeken. In Kampen stond het droomhuis.”

Margriet vervolgt: “Zwolle groeit snel. Ik vraag me soms af of we heel bewust groeien, of dat het Zwolle overkomt. Kampen groeit alsof daar bewust over nagedacht wordt.”

Motie indienen

Eerder heeft Boersma een motie ingediend om lachgas te verbieden in Zwolle. In maart 2021 kwam de wethouder met een actieplan. Volgens het CDA-raadslid was dit geen goed actieplan, omdat de wethouder alleen de bestaande wet- en regelgeving heeft opgenoemd. Zij wil dat het via Milieubeheer wordt verboden.

De politicus overweegt nog een keer een motie in te dienen. “Ik ben aan het nadenken om in de laatste vergadering alsnog een motie in te dienen. Ik ben er nog niet helemaal over uit, maar het zit in mijn hoofd. Ik verwacht niet dat er een hele andere draai komt. Als CDA zijnde moeten we er toch alles aan doen om het verbod er door te krijgen.”

Twaalfde op rij

Inmiddels is Boersma de twaalfde op rij die voortijdig stopt van de 39 raadsleden die in maart 2018 begonnen. “Iedereen heeft zijn eigen redenen, maar als je eraan begint wil je een termijn vol maken,” vertelt ze. “Alleen kan je het leven niet plannen. Iedereen die u de stap maakt, moet zich realiseren dat het veel tijd kost. Het is leuk, maar het is wel de bedoeling dat je vier jaar vol maakt.”

Haar vertrek uit de gemeente betekent niet dat ze stopt met de politiek. “Mocht ik doorgaan met politiek in Kampen, wat ik echt ambieer, wil ik de samenwerking met Zwolle opzoeken. Ik kan niet uitsluiten dat ik in de toekomst nooit meer terug ga naar Zwolle.”

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button