EconomieKabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Ministerie beantwoordt vragen luchtruimherziening niet

Zwolle – Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat zou vragen van GroenLinks en de ChristenUnie Zwolle over de herziening van het luchtruim in de buurt van Lelystad Airport. Dat is echter niet gebeurt. Het staat in een nota die wethouder Arjan Spaans stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De gemeente heeft afgelopen maanden herhaaldelijk aangedrongen op het delen van een verslag, maar desondanks heeft het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat geen verslag opgesteld. De provincie zal aan het ministerie laten weten dat het niet delen van verslagen van bijeenkomsten niet bijdraagt aan wederzijds vertrouwen en een goede samenwerking.

Geschiedenis

Op 17 november 2022 vond er een avondbijeenkomst plaats over het programma luchtruimherziening, om gemeenteraden en colleges te informeren over de Voorkeursbeslissing Luchtruimherziening en het vervolg. Er zijn door GroenLinks en ChristenUnie art. 45 vragen gesteld over deze bijeenkomst. Niet alle vragen konden toen
worden beantwoord; vraag 1b zou beantwoord worden door middel van verslaglegging door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, conform wat in onderdeel vervolg beschreven stond.

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button