BouwKabelkrantKunst & CultuurNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Meer cultuur in de Spoorzone, niet minder

GroenLinks stelt vragen

Zwolle – GroenLinks wil in de Spoorzone meer cultuur, niet minder. Dat zegt zij in artikel 45 vragen aan het college van burgemeester en wethouders.

De aanleiding voor deze vragen is, dat onlangs bekend is gemaakt, dat RawSpace op korte termijn moet wijken voor plannen van Van Wonen. Zij willen hier kantoorruimte plaatsen. RawSpace is het atelier van kunstenaar Ronald Westerhuis,

GroenLinks vindt het echter belangrijk dat fysieke groei van de stad hand in hand gaat met culturele groei. Alleen als zij hand in hand gaan krijgt Zwolle de bruisende, prettige en complete stad die alle Zwollenaren wensen. Het weglaten van dit atelier is daarom een tegendraadse beweging. Beide initiatieven (wonen en cultuur) zouden elkaar moeten versterken, niet elkaar in de wielen rijden, aldus GroenLinks.

Om te zien wat de mogelijkheden hier zijn, wil GroenLinks weten van het college of zij de mening deelt dat een complete en bruisende Spoorzone alleen haalbaar is als in het gebied voldoende culturele maakplekken blijven
bestaan. Zij hoopt dat het college hierin wil bemiddelen. Indien nodig wil zij dat het college met raad en daad bijstand verleent om tot een alternatieve plek te komen voor één van beiden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button