BouwKabelkrantNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapPolitiek & Opinie

Windesheim gaat rondweg realiseren

Zwolle – Hogeschool Windesheim trekt zelf de portemonnee om de verkeerssituatie rond de gebouwen te verbeteren. Dat blijkt uit een nota die wethouder William Dogger stuurt aan de gemeenteraad van Zwolle. Het plan is om een rondweg te bouwen rond de locatie, waardoor de kruising Burgemeester van Walsumlaan en Pilotenlaan ontlast wordt.

Hogeschool Windesheim investeert zelf € 2,4 miljoen in de aanleg van de rondweg en de parkeervoorzieningen. De gemeente zal de aansluiting met de Burgemeester van Walsumlaan verzorgen. Dat gaat om een bedrag dat 575.000 euro lager is dan de oorspronkelijke plannen. Het krediet van de gemeente is hier nu 1.515 miljoen euro. Daarnaast heeft de provincie in haar Uitvoeringsprogramma Mobiliteit (UVP) aangeven een bijdrage van € 75.000 te willen doen aan de realisatie van de aansluiting van de rondweg.

De plannen van Windesheim beperken zich  niet tot de rondweg. Zij willen ook duurzaamheid bevorderen, sloop/nieuwbouw plegen en andere mobiliteitsoplossingen aandragen. De plannen van 2010 zijn nooit meer tot uitvoering gekomen, en nu ligt er dus een definitief nieuw plan.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button