KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Liveblog WDO Delta over vorming dagelijks bestuur

Zwolle – De waterscharkiezingen 2psve023 zijn achter de rug. De zetelverdeling en het nieuwe bestuur is bekend. In een blog houdt WDO Delta u op de hoogte van de ontwikkelingen om een nieuw dagelijks bestuur te vormen. De frequentie van de updates is afhankelijk van de voortgang van dat proces.

Maandag 27 maart

Huidig algemeen bestuur neemt afscheid
10.45 uur

Vandaag neemt het zittende algemeen bestuur afscheid van het waterschap. Althans, diegenen die niet terugkomen in het nieuwe algemeen bestuur. Er zijn ook bestuursleden uit het huidige bestuur die we door de uitslag van de verkiezingen straks terugzien in het nieuwe algemeen bestuur. De afscheidsvergadering is vanaf 13.30 uur live te volgen.

Volg de afscheidsvergadering live

Vrijdag 24 maart

Nice to know: feiten en cijfers
10.00 uur

Werd het waterschapsbestuur van vroeger uit nog gezien als een mannenbolwerk, bij WDODelta is dat inmiddels anders: van de 8 partijen in het nieuwe bestuur hebben er 5 een vrouw als lijsttrekker. In totaal is de verdeling van het bestuur als volgt: 14 vrouwen, 15 mannen. Van deze bestuurders wonen er 6 in het Drentse deel van ons werkgebied en 23 in het Overijsselse deel.

Hoogste opkomst van Nederland
09.00 uur

Met een opkomst van 65 procent heeft WDO Delta het hoogste opkomstpercentage van alle 21 waterschappen. Dit percentage is ook ruim hoger dan bij de vorige verkiezingen in 2019. Toen maakte 57,5 procent van de stemgerechtigden de gang naar de stembus.

Donderdag 23 maart

Piet Zoon verkenner bij coalitievorming
10.15 uur

Piet Zoon is voorgedragen als verkenner voor de coalitievorming. Zoon was eerder burgemeester van Hattem, Raalte, Reimerswaal en Veenendaal en gedurende een periode in 2019-2020 waarnemend dijkgraaf van Waterschap Drents Overijsselse Delta. Hij is gevraagd te onderzoeken welke partijen samen een stabiele coalitie kunnen vormen, die recht doet aan de verkiezingsuitslag en op voldoende steun kan rekenen in het nieuwe algemeen bestuur.

Lees het uitgebreide bericht
Definitieve uitslag bekend
10.00 uur

Op donderdag 23 maart is de definitieve uitslag bekendgemaakt van de waterschapsverkiezingen voor ons nieuwe algemeen bestuur. Van de 29 bestuursleden zijn er 15 nieuw. De fractievoorzitters van de verschillende partijen voeren binnenkort gesprekken over de vorming van het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur wordt in principe benoemd vanuit het algemeen bestuur.

Lees het uitgebreide bericht

Bron
WDO Delta

Gerelateerde artikelen

Back to top button