Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

GroenLinks : goede communicatie essentieel voor afvalscheiding

Dit is een bericht van GroenLinks Zwolle


Goede communicatie met de inwoners van Zwolle is van belang voor het succes van ‘omgekeerd afval inzamelen’

Per 1 januari 2015 mogen er in Zwolle net als in de rest van het land ook sap-, zuivelpakken en blik in de plasticcontainers verzameld worden. Er zijn echter veel veranderingen geweest op het gebied van afvalscheiding en in de praktijk blijkt de informatie over ‘omgekeerd afval inzamelen’ niet altijd bij de inwoners van Zwolle bekend te zijn. Ook de wijze van communicatie over afvalscheiding wordt door veel Zwollenaren als marginaal en onduidelijk ervaren. Er is huis aan huis geen informatie hierover verspreid en de beschikbare informatie op de website van de gemeente is niet duidelijk. “Goede communicatie met de inwoners is essentieel om van dit beleid een succes te maken. Hiervoor zal bijvoorbeeld een bijgewerkte lijst van ‘wat mag wel en niet in de plastic bak’ handig zijn”, aldus raadslid Bijan Moshaver.

GroenLinks Zwolle stelt tijdens de raadsvergadering op maandagavond 26 januari 2015 o.a. de volgende vragen aan het college van B&W naar aanleiding van de onduidelijke communicatie met de Zwollenaren:

    • Wat is het afvalcommunicatiebeleid van de gemeente en welke communicatiemiddelen worden hiervoor ingezet?
    • Is het college het met GroenLinks eens dat de communicatie rondom het omgekeerd afval inzamelen beter had gekund en gemoeten? Zo ja, hoe gaat het college de afvalscheiding uitgebreid en duidelijk onder de aandacht van de bewoners brengen?

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button