Natuur & DuurzaamSportVoorpagina

150 kinderen zwemmen tijdens Zwols schoolzwemkampioenschap

Aankomende woensdag 28 januari wordt de derde editie van het Zwolse schoolzwemkampioenschap georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met 8. SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en Zwembad De Vrolijkheid – Optisport Zwolle openen vanaf 13:00 uur de deuren voor 25 teams, om als team de strijd met elkaar aan te gaan om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2015’!

Basisschool Het Atelier bereidt zich dit jaar weer goed voor om hun titel van vorig jaar te verdedigen. In 2014 wisten ze De Zevensprong (2e) en De Wendakker (3e) nipt achter zich te laten. Om ook dit jaar goed aan de start te verschijnen, heeft het team op een donderdagochtend een keer extra samen getraind. “Ze kregen natuurlijk allerlei technische instructies over het zwemmen, maar deze training was vooral bedoeld als kennismaking met elkaar en het kweken van een beetje teamgevoel” aldus Linda van Harrevelt, lid van de Ouderraad van Het Atelier.

Clinic van Swol 1894

De zwemafdeling van Swol 1894 organiseerde op 14 januari jl. een clinic voor alle leerlingen die deelnemen aan het schoolzwemkampioenschap. Het team van het Atelier deed hier natuurlijk ook aan mee. “De kinderen vonden de clinic erg leuk. Ze kregen allerlei tips van de trainers. Er komt toch best veel kijken bij zo’n zwemwedstrijd, en dan is het fijn dat je van te voren al weet hoe het starten op een startblok in zijn werk gaat”.

Dit jaar doen er 13 basisscholen en 150 leerlingen mee om het klassement. Om half twee gaan de zwemmers te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: borst- en rugcrawl. Het wedstrijdprogramma wordt afgesloten met een ‘Fun estafette’.

Gezellig sportieve dag vol waterpret

Het schoolzwemkampioenschap laat basisschoolkinderen op een creatieve en gezellige manier kennismaken met de zwemsport. Het plezier in zwemmen is belangrijk, maar de fanatiekelingen kunnen zich focussen op een uitdagende doelstelling. De scholen die lokaal bij de top drie eindigen mogen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap van de provincie Overijssel bij Z&PV De Veene in Almelo.

Het belooft een gezellige, sportieve dag vol waterpret te worden. Komt allen van 13:00 tot 16:00 uur naar zwembad ‘De Vrolijkheid’ – Optisport Zwolle, Ossenkamp 7 te Zwolle en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!

Gerelateerde artikelen

Back to top button