KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiekPolitiek & Opinie

Gemeenteraadsvergadering 8 maart

Zwolle – Op maandagavond 8 maart vergadert de voltallige gemeenteraad weer in een besluitvormingsronde over meer dan 27 onderwerpen. Het betreft voornamelijk hamerstukken, maar er zijn wel stemverklaringen te verwachten en moties vreemd aan de orde van de dag (over actuele onderwerpen). Ook wordt Harold van Vilsteren dan benoemd als burgerraadslid.

Onder de hamerstukken vallen: Extra ondersteuning voor jongeren, de verstedelijkingsstrategie en bereikbaarheid Zwolle, stedelijk museum ANNO, de corona terugblik, ontwikkeling energiegebied Zwolle, de slimme binnenstad, informatie wonen voor debatronde, kaderbrief omgevingsvisie IJsselland, reactie op motie voor tweede hands fietsen, de doorontwikkeling van het Gemeentelijk Grondstoffen Plan, en tijdelijke verlaging huurprijs eet- en drinkgelegenheden.

Ook gaat het over : biogrondstoffen, terugdringen reclame voor fossiele brandstoffen, kunstwerk De Boog, nieuwe beleidsregels evenementen, oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen buschauffeurs, dynamische evenementenvergunning, aanpak toename kansenongelijkheid, ‘Yes we can’, Hessenpoort en Tolhuislanden, de algemene verordening ondergrondse infrastructuur, ophogen bod Regionale Energie Strategie, het voordragen van een nieuw lid voor de raad van toezicht van OOZ en de Ambelt, de Passerelle, en het opsporen en opruimen van explosieven uit WOII.

Gemeenteraadsvergaderingen zijn openbaar en te volgen op maandagavonden vanaf 19.30 uur via www.zwolle.nl/gemeenteraad. Dit is ook op een later tijdstip terug te kijken. De stukken en der agenda zijn hier tevens in te zien. Inspreken kan via raadsgriffie@zwolle.nl.

Gerelateerde artikelen

Back to top button