Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieSportVoetbalVoorpaginaZorg & Welzijn

Gemeente blijft in gesprek met PEC Zwolle over gezondheid inwoners

Zwolle – De gemeente Zwolle blijft PEC Zwolle als een belangrijke partner zien voor de ambitie voor gezonde en vitale inwoners in de stad. Ondanks dat PEC een sponsorcontract heeft afgesloten met goksponsors Betcity en Bet365 blijft zij in gesprek met PEC. Dat blijkt uit de beantwoording door wethouders De Heer en Van Willigen van vragen door de ChristenUnie.

De ChristenUnie refereert aan de afspraak die de gemeente heeft met PEC voor de maatschappelijke tak, PEC Zwolle United. De maatschappelijke impact van PEC United was destijds een belangrijke voorwaarde voor de garantstelling van kosten door de gemeente. Volgens beide wethouders is de gemeente niet verantwoordelijk voor het sponsorbeleid van PEC. Daarom is zij ook niet geïnformeerd.

Reactie PEC Zwolle

In een reactie geeft PEC Zwolle aan dat de goksites voldoen aan de regels van de kansspelautoriteit en dat zij supporters niet proactief benaderen om te gaan gokken.

In het gemeentelijk gezondheidsbeleid proberen de wethouders zich in te zetten voor preventie, dit houdt ook in verslavingen. Daarom zullen zij het gebruik van gokreclames niet aanmoedigen of stimuleren.

PEC is een belangrijke partner in de stad en het college en de ambtelijke organisatie zijn regelmatig in gesprek over hun bijdrage aan de eigen ambities en die van de stad. Vanuit de eensgezindheid in beide ambities, zij willen beide de competenties en het sociale kapitaal van veerkrachtige inwoners en partners versterken, komen in die gesprekken diverse (actuele) onderwerpen aan de orde die daar effect op kunnen hebben.

Gerelateerde artikelen

Back to top button