Popronde_Nijmegen_9534_Hiigo_JessieKamp

Datum

nov 03 2023
Expired!

Tijd

16:00

Popronde brengt tientallen talentvolle artiesten naar Zwolle

Vrijdag 3 november is het centrum van Zwolle het toneel van de Popronde. Het rondreizende festival trekt door heel Nederland met een groot aantal speciaal geselecteerde artiesten. In Zwolle is de officiële opening van Popronde om 16:30 met een speciaal concert van Daniel Thomas in het Academiehuis. Dat is het startsein van een lange middag, avond en nacht vol met livemuziek door heel het centrum van Zwolle.

Popronde is gratis toegankelijk! Meer informatie over Popronde via www.popronde.nl en www.hedon-zwolle.nl.

In het verleden braken artiesten als Kensington, De Staat en tal van anderen al door via de Popronde. Ook op deze editie van de Popronde staat weer veel talent. Een selectiecommissie maakt een selectie uit de vele honderden inzendingen en uit deze groep speciaal geselecteerde artiesten kunnen de programmeurs per stad een programma maken.

Drijvende krachten achter de Popronde in Zwolle zijn Abigail Helbers en Hedon programmeur Yvonne Kuiper. “Voor Popronde is het erg leuk om programma te maken, omdat het ieder jaar weer een hele leuke en gevarieerde poule aan muzikanten is. Natuurlijk wil je dat iemands muziek zo goed mogelijk uit de verf komt en dus op een geschikte locatie komt te staan. Daarom overleggen we altijd goed met de verschillende locaties waar de artiesten spelen. Sommigen hebben bijvoorbeeld wat minder ruimte en behouden graag een rustige sfeer, waardoor daar een singer-songwriter het beste past. Een andere locatie heeft daarentegen weer een podium met geluidinstallatie, dus daar is plek voor een grotere of hardere band. Zo maken we per locatie mooie matches met artiesten” aldus programmeur Yvonne Kuiper.

Positie in cultureel landschap

Na een groot aantal jaren heeft Popronde een mooie positie in het Zwolse culturele landschap weten te bemachtigen. Yvonne Kuiper: “De Popronde is gratis toegankelijk, dus bezoekers kunnen heel laagdrempelig in aanraking komen met allerlei verschillende soorten livemuziek. En dat is natuurlijk ook een superleuke manier om de stad te ontdekken! Voor de deelnemende locaties is dat ook weer een voordeel; door de Popronde komen er gasten die misschien nog niet eerder in hun café/restaurant/platenzaak/museum zijn geweest. En voor de artiesten is het een mooie kans om buiten hun eigen regio te spelen. Dus eigenlijk is Popronde voor iedereen een win-win-win.”

The event is finished.

Back to top button