Passie voor Bac, Phion

Datum

dec 01 2023
Expired!

Tijd

20:00

Passie voor Bach | De Galante Bach in Academiehuis De Grote Kerk

Voor het vierde achtereenvolgende seizoen werken Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede samen in de serie Passie voor Bach. In vier themaconcerten op zondagochtend in Academiehuis Grote Kerk brengt Ensemble Himmelsburg een keuze van bekende en minder bekende werken van Johann Sebastian Bach en tijdgenoten ten gehore.

Ensemble Himmelsburg, dat vernoemd is naar de slotkerk van Weimar waar Bach enkele jaren werkte, is samengesteld uit Phion-musici met een diepe passie voor Bach. Aangevuld met vioolsoliste Carla Leurs en klavecinist en organist Pieter Dirksen, die tevens de muzikale leiding heeft.

Tot ver in de twintigste eeuw werd Bach gezien als die beetje nors kijkende componist van gewichtige composities, die wortelden in de strenge Duitse muziektraditie van de Barok. Inmiddels weten we dat Bach wel degelijk open stond voor de nieuwe muzikale ideeën die rond 1730 opkwamen en die we ‘galant’ zijn gaan noemen. Deze modieuze muziek was wat lichtvoetiger en doorzichtiger en werd door tegenstanders als vluchtig afgedaan. In de composities die Bach in zijn latere jaren schreef hoor je hoe hij het ‘galante’ perfect in overeenstemming wist te brengen met de traditie waarin hij werd grootgebracht.

PASSIE VOOR BACH – De ‘galante’ Bach is het eerste concert in de serie van vier. Bestel hier de serie voor 4 concerten voor maar € 75,00.
De serie Passie voor Bach is een co-productie van Phion, Orkest van Gelderland & Overijssel en Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede.

Datum
Vrijdag 1 december 2023
Locatie
Academiehuis Grote Kerk
Uitgevoerd door
Phion
20:00 uur
€ 22,50

The event is finished.

Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren