Datum

nov 11 2023
Expired!

Tijd

11:00 - 12:00

Klimaatfietstocht Zwolle

Zwollenaren uit diverse kerken en groepen die bewogen zijn met het klimaat, de biodiversiteit en rechtvaardigheid op deze aarde houden op zaterdag 11 november 2023 de 1e fietstocht voor klimaatrechtvaardigheid. Een fietstocht waarbij wij oproepen tot een drastische verandering in onze samenleving. Leren leven van genoeg! Consuminderen!

Als welvarende westerlingen, zijn we al decennialang de grootste veroorzakers van de klimaatverandering en de afname van de biodiversiteit. Voor ieder huishouden in ons land werken 1,3 mensen elders in de wereld als ‘loonslaaf’ en voor onze consumptiebehoefte hebben wij ruim 2 aardbollen nodig.

Aandacht vragen

Wereldfietsstad Zwolle wil met deze alternatieve fietstocht aandacht vragen voor een rechtvaardig klimaat beleid zowel landelijk als wereldwijd in de aanloop naar de landelijke verkiezingen op 22 november. Stem voor klimaat rechtvaardigheid wereldwijd!

Wethouder Verkeer van de Gemeente Zwolle Gerdien Rots geeft het startschot om 11.00 u bij het Stadhuis en we eindigen rond 12.00 u bij het Provinciehuis (ca. 5,4 km). Op beide plekken wordt een korte toespraak gehouden over het hoe en waarom van deze tocht!

Rotondes

De fietstocht gaat voor het grootste deel over de Zwolse binnenring langs een zestal rotondes. Op de rotondes vragen wij extra aandacht voor klimaatrechtvaardigheid door de rotonde één of meerdere keren rond te fietsen (max. 3 keer).

Fiets jij ook mee op zaterdag 11 november? Zorg zelf voor een spandoek, protestbord, of een andere manier om je zorgen of oproep duidelijk te maken aan de omstanders op en langs de route!

Deelnemers

Deze fietstocht wordt gehouden door: Groene kerken in Zwolle, Groen Recht, Diaconaal Platform Zwolle, A Rocha Zwolle, Genoeg om te Leven, Micha

A Rocha is een christelijke beweging die zich inzet voor natuurbescherming. Ze werken wereldwijd aan lokale projecten.
A Rocha Zwolle zet zich in voor natuur dicht bij huis. Ze houden verschillende activiteiten in en over Gods schepping. Zoals verwonderwandelingen en het terugbrengen van de zwarte stern in de Schellerwade.  

The event is finished.

Back to top button