112 nieuwsVoorpagina

Man ernstig mishandeld door jongens op Oude Vismarkt – Politie doet dringende oproep

Zwolle – Op vrijdag 27 oktober rond 02.30 uur is een man mishandeld door een 3-tal jongens. Dit incident gebeurde op de Oude Vismarkt in Zwolle. De politie doet een oproep richting de jongens om zich binnen een week te melden bij politie Zwolle. De mishandeling staat op beeld.

Gebroken kaken

Op vrijdag 27 oktober rond 02.30 uur ’s nachts bevonden zich drie jongens op de Oude Vismarkt die zich vervelend gedroegen ten opzichte van een zwerver die zich op dat moment op die locatie bevond. Een man sprak de jongens vervolgens aan, waarna er een discussie ontstond die resulteerde in fysiek contact, bestaande uit duw- en trekwerk. Als gevolg hiervan viel de man op de grond, waarbij zijn hoofd hard de grond raakte. Vervolgens gaf één van de jongens een trap tegen het hoofd van de man waardoor deze ernstig letsel opliep, met zowel links als rechts gebroken kaken. Hij onderging een operatie waarbij meerdere platen en schroeven in zijn kaken werden geplaatst, en kon drie weken lang uitsluitend vloeibaar voedsel eten. Het herstelproces duurde meer dan zes weken.

Hij onderging een operatie waarbij meerdere platen en schroeven in zijn kaken werden geplaatst, en kon drie weken lang uitsluitend vloeibaar voedsel eten. Het herstelproces duurde meer dan zes weken.

Op beeld

De mishandeling is vastgelegd op beeld laat de politie via Instagram weten: “We laten hier een ‘still’ uit dat filmpje zien waarop jullie gezichten onherkenbaar zijn gemaakt. We denken dat jullie jezelf wel herkennen. Nemen jullie binnen een week contact met ons op? We tonen namelijk liever niet de beelden in het tv programma Plaats Delict. Het is dan voor iedereen zichtbaar dat het om jullie gaat, want de beelden zijn heel duidelijk. Meld je (samen met een ouder of verzorger) op een politiebureau. 📱 Bellen mag natuurlijk ook: 0900-8844. Vertel erbij dat het gaat om de zaak met het nummer 2023497835.”

Aan iedereen die deze post ziet: als u de jongens op de geblurde beelden kent of herkent, wordt u aangemoedigd om de politie te informeren via de gratis tiplijn met het nummer 0800-6070.

De politie licht toe dat zij gezichten op beelden vaak blurren om de verdachte een extra kans te geven. Door de beelden niet direct openbaar te maken, wordt voorkomen dat iedereen kan zien dat de persoon op de beelden verdacht wordt van een strafbaar feit, inclusief ouders, familie, vrienden, buren, klasgenoten en werkgevers. Deze voorzorgsmaatregel wordt met name toegepast wanneer de verdachte vermoedelijk minderjarig is of wanneer de aard van het delict daartoe aanleiding geeft. De oproep wordt geplaatst met als doel de zaak op te lossen. Indien de verdachte zich niet meldt, zullen de beelden alsnog openbaar worden gemaakt in de hoop dat iemand hem of haar herkent.

Gerelateerde artikelen

Back to top button