LevensbeschouwingNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Discussieavond geloofsovertuiging in de politiek – De Harmonie

Raadslid ChristenUnie en bestuurslid Humanistisch Verbond met elkaar in debat

De JOVD Zwolle e.o. en de Jonge Humanisten organiseren op vrijdag 28 november, om 20.00 uur in De Harmonie in Zwolle een discussieavond over geloofsovertuiging in de politiek.

Zondagsopenstelling

Tijdens deze avond zullen Remco Peeters (bestuurslid Humanistisch Verbond Zwolle en omstreken) en Job Looijenga (raadslid ChristenUnie gemeente Zwolle) aan de hand van stellingen met elkaar en de zaal in debat gaan over o.a. onze cultuur, het onderwijs en politieke agendapunten zoals de zondagsopenstelling van winkels.

Liberaal en humanistisch

Op 30 mei van dit jaar organiseerden de JOVD en het Humanistisch Verbond Zwolle en omstreken eerder een gezamenlijke activiteit; toen stonden de overeenkomsten en verschillen tussen het liberalisme en het humanisme op het programma.

Het belooft dit keer wederom een boeiende avond te worden.

De JOVD (de Jongeren Organisatie voor Vrijheid en Democratie) is een liberale jongerenorganisatie, gelieerd aan de VVD, maar onafhankelijk van deze partij, wat betekent dat ze hun eigen standpunten bepalen, en daarin vaak afwijken van de VVD (bijv. rondom softdrugs). De JOVD Zwolle e.o. heeft meer dan 60 leden.
De Jonge Humanisten is de jongerenafdeling van het Humanistisch Verbond en bestaat uit jongeren van 18 tot en met 35 jaar. De afdeling Zwolle en omstreken is in 2013 opgericht door Bas den Herder (huidig voorzitter) en bestaat uit 12 leden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button