EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

De Markt in Zwolle wordt mix kramen, horeca en cultuur

Een nieuwe open indeling, een divers aanbod, concentratie van de biologische waren op de Melkmarkt, betere promotie en een maandelijkse Lekkerbekkenmarkt op het Grote Kerkplein. Onder meer daarmee vergroot de markt in het Zwolse stadshart – op vrijdag en zaterdag – de (regionale) aantrekkelijkheid en levendigheid. De afgelopen periode hebben de marktkooplieden zelf, samen met de gemeente en met de inzet van externe deskundigen, concrete stappen bedacht om de aantrekkelijkheid van de centrummarkt te vergroten.

Aantrekkelijk plein met mix van horeca, markt en cultuur

De marktkooplieden zetten ook nadrukkelijk in op overleg en samenwerking met de Zwolse horeca en met winkeliersvereniging Citycentrum. Dat uit zich bijvoorbeeld door de gezamenlijke inzet om de Grote Markt tijdens marktdagen een aantrekkelijk plein te laten zijn met een mix van markt, horeca en cultuur.

Door een nieuwe indeling is de Zwolse centrummarkt ruimer van opzet, met uitnodigende kramen. Op de markt zelf zijn auto’s (van marktkooplui) zo min mogelijk zichtbaar. Een kleine, compacte marktcommissie is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de markt. Goede onderlinge informatieuitwisseling en de communicatie met andere belanghebbenden is daarbij een belangrijk middel.

Gerelateerde artikelen

Back to top button