Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA Zwolle wil meer blauw op straat in Stadshagen

Zwolle – CDA Zwolle wil meer blauw op straat in Stadshagen. Dit naar aanleiding van de schietpartij zondagochtend in de nieuwbouwwijk.

“De schietpartij in de Van Disselstraat is niet de eerste schietpartij in de wijk,” zegt gemeenteraadslid Arjan Spaans. “Vorig jaar heeft een andere schietpartij veel impact gehad in de wijk. Deze incidenten zorgen voor een groeiend gevoel van onveiligheid bij de inwoners.”

In februari 2019 heeft de gemeenteraad de veiligheidvisie vastgesteld. Daarin staat dat de geregistreerde misdaad steeds verder afneemt. Verder staat er in dat de zware criminaliteit in Zwolle daalt. “Dit zal voor de hele gemeente wel zo zijn maar Stadshagen denkt daar op dit moment anders over,” aldus Spaans.

tekst gaat verder onder de foto

De verdeelsleutel voor wijkagenten is ongeveer één agent op vijfduizend inwoners. Daarmee wordt volgens CDA Zwolle dan ook tekort geschoten. Op dit moment zijn er in Zwolle-West vier wijkagenten en een coördinator. Zwolle-West bestaat uit de wijken Spoolde, Westenholte, Stadshagen en bedrijventerrein Voorst. De wijk Stadshagen alleen is al goed voor ruim 25.000 inwoners.

CDA Zwolle vroeg al eerder, tijdens de behandeling van de Veiligheidsvisie, om extra agenten voor Stadshagen. De partij heeft nu opnieuw schriftelijke vragen ingediend en zal de vraag maandag opnieuw stellen in de gemeenteraad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button