Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Belgische herder Roxy brengt sleutel nieuw clubgebouw

Zwolle – De Kynologenclub Zwolle en Omstreken heeft een nieuw onderkomen. Het nieuwe gebouw voor de achthonderd leden tellende hondensportclub werd zaterdag officieel geopend.

Op het terrein achter de Tuinland werd het nieuwe gebouw zaterdagmorgen door ProRail overgedragen aan de Kynologenclub Zwolle. Een directielid van ProRail wierp een bal waar de sleutel van het clubgebouw aan vast zat wet. De Belgische herder Roxy apporteerde de bal en bracht deze naar de voorzitter van de Kynologenclub. Daarmee kon het nieuwe gebouw officieel worden geopend.

De nieuwbouw was nodig vanwege de spooruitbreiding Zwolle-Herfte. Toen deze plannen van ProRail duidelijk werden in 2015 bleek dat het oude clubgebouw van de kynologenclub te dicht bij het nieuwe spoor zou komen te liggen. Het projectteam Zwollespoort is daarop al vroeg het gesprek aangegaan met de kynologenclub om samen naar een oplossing te zoeken. Het verplaatsen van het bestaande clubgebouw bleek bouwkundig niet mogelijk. Daarom is uiteindelijk gekozen voor duurzame nieuwbouw. Met zonnepanelen op de daken gaat de club zelf energie op wekken.

De hondenclub vierde zaterdag tegelijk het vijftigjarig bestaan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button