DiezerpoortNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA wil duidelijkheid rondom visie woonboten Turfmarkt

Zwolle – Bewoners trekken aan de bel vanwege de plannen om een watervilla aan de Turfmarkt te bouwen. Zij zijn bang dat het bouwwerk niet past binnen de visie die ligt voor de woonboten aan de Turfmarkt. Ook vrezen ze dat het niet past in het beschermd stadsgezicht.

In 2020 heeft de gemeenteraad van Zwolle het bestemmingsplan “Woonboten en walgebruik” vastgesteld. Daarin is onder andere een visie op het gebied tussen de Schoenkuipenbrug en de Hanekampbrug vastgelegd. Dit is een gebied dichtbij de oude binnenstad en grenst aan het beschermd stadsgezicht. De boten in dit gebied hebben een hoge omgevingswaarde en in het bestemmingsplan is afgesproken dat grote bouwwerken vermeden moet in het gebied.

Kleine aanpassingen

In 2021 is een bestemmingsplanwijziging aan de raad voorgelegd. Dit zou gaan om een paar ‘kleine technische aanpassingen’ die geen nadere toelichtingen vroegen. Ook is hierbij niet om inspraak gevraagd vanuit omwonenden. Deze omwonenden zijn echter wel bang dat met deze wijzigingen de oorspronkelijke visie uit het beeld is geraakt. De oorzaak is de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een watervilla in dit gebied. Deze wordt door de omwonenden niet als passend in de visie voor de Turfmarkt ervaren.

Samen met CU en D’66 heeft het CDA hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. “Als een visie is vastgesteld moeten we er als raad en omwonenden op kunnen vertrouwen dat besluiten in de lijn van die visie worden genomen.” aldus Nicolet Hoorn, burgerraadslid namens CDA. Het is niet wenselijk dat hierover onduidelijkheid bestaat.

Gerelateerde artikelen

Back to top button