112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Internationale dag van de vermiste kinderen

Zwolle – Kinderen raken vermist. Overal ter wereld en elke dag. Het probleem van vermiste kinderen is complex en kent geen grenzen. De impact bij de families is emotioneel, lichamelijk en psychologisch enorm. Op 25 mei is het de internationale dag van de vermiste kinderen.

Op 25 mei 1979 verdween Etan Patz uit New York toen hij op weg was naar school. Er is toen veel aandacht besteed aan zijn vermissing, zoals het tonen van zijn foto op melkpakken. Hierdoor zijn toen op deze dag steeds meer landen stil gaan staan bij kindervermissingen.

The Global Missing Children’s Network is opgericht in 1989 door het International Centre for Missing and Exploited Children (ICMEC). ICMEC geeft toegang tot een gratis website met daarachter een management database waarmee foto’s en informatie over vermiste kinderen verzameld en getoond kunnen worden. Dit in de hoop dat iemand het vermiste kind herkent en daarmee kan helpen het kind terug terug te vinden. Wij in Nederland maken ook gebruik van deze website die te benaderen is onder www.vermistekinderen.nl.

Wat te doen als jouw kind kwijt of vermist is?

Blijf kalm en vraag familieleden, vrienden of buren om te helpen met zoeken.
Is jouw kind nog erg klein? Zoek dan voordat je ergens anders gaat kijken eerst op plaatsen waar het kind gevaar loopt. Houd er rekening mee dat kleine kinderen zich soms ergens verstoppen en dan in slaap vallen.
Denk je dat jouw kind niet direct gevaar loopt? Dan is het verstandig dat je eerst zelf probeert om je kind te vinden. Lukt dit niet? Bel ons dan zo snel mogelijk en blijf telefonisch bereikbaar.
Zorg dat wij alle informatie over het vermiste kind en een goed gelijkende foto krijgen. Geef ons bijvoorbeeld de meest recente schoolfoto die is gemaakt.

Heb jij wel eens een gesprek met je kind over wat wel en niet mag? Wat vind jij een goede tip voor andere ouders en hun kinderen om vermissingen tegen te gaan?

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button