KabelkrantNieuws uit ZwolleVerkeer

Zwolse VVD fractie stelt raadsvragen over gevaarlijke uitrit woonwijk Oude Mars

Zwolle – De bewoners van woonwijk Oude Mars zijn een petitie gestart om aandacht te vragen voor de gevaarlijke verkeerssituatie. De VVD begrijpt de bezorgdheid maar al te goed en heeft raadsvragen gesteld. Zij is benieuwd of het college het met de VVD en de bewoners eens is dat de ontsluiting van de woonwijk aan de Wijheseweg (N337) levensgevaarlijk is en dat deze snel aangepakt moet worden.

VVD woordvoerder mobiliteit Niels Tol: “Vanwege de inrichting van de weg hebben weggebruikers het idee te rijden op een provinciale weg, met bijbehorende snelheden. De ligging van de inrit/uitrit van de woonwijk is direct na een bocht gelegen, waardoor auto’s pas later worden gezien. Deze combinatie zorgt voor gevaarlijke situaties”.

De VVD vindt een rotonde een betere en veiligere oplossing dan de huidige T-splitsing. Zij is benieuwd of het college deze mening deelt en bereid is een rotonde aan te leggen. Mocht het college geen voorstander zijn van het aanleggen van een rotonde, is de VVD benieuwd welke andere mogelijkheden er zijn om ervoor te zorgen dat de bewoners van de Oude Mars veilig hun woonwijk kunnen verlaten. “Dit sluit mooi aan bij de landelijke
doelstelling, waar Zwolle zich ook aan heeft gecommitteerd, te streven naar nul verkeersslachtoffers. Want elk slachtoffer is er een te veel”, aldus Tol.

Gerelateerde artikelen

Back to top button