KabelkrantKunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Zwolse hiphopformatie brengt een muzikale ode aan de vroege ochtend

Zwolle – ‘De wereld op z’n kop, gaan het klokje rond, we drinken nog een borrel in de ochtendzon.’ Het zijn de eerste twee zinnen van het refrein van Chansons, het nieuwe nummer van de Zwolse rapgroep De Alliantie. Bijna 2 jaar na hun laatste EP ‘Kleine Bundel 2’ is daar dan eindelijk nieuwe muziek van de befaamde groep uit Zwolle.

Chansons is een ode aan de vroege ochtend en de late avond. Het moment dat het feestje na het feestje begint en de vogels al buiten beginnen te fluiten. Chansons is te beluisteren op alle streamingdiensten.

De Alliantie maakt al enkele jaren furore in het Nederlandse muzieklandschap. Zo trad het drietal maar liefst al vier keer op het Bevrijdingsfestival Overijssel, deden ze voorprogramma’s van internationale grootheden als Talib Kweli en The Pharcyde en tourden ze tweemaal het land door als officiële support act van The Cool Quest.

Na de afgelopen jaren hoge ogen te hebben gegooid met hun debuutalbum Mooi Toch en de daarop volgende singles Gek Van Mij, 1000 Idealen en Mama (2021) bleef het de afgelopen twee jaar stil rondom de Zwolse rapgroep. ‘We kunnen het hebben over het vaderschap, corona. de huizen die gekocht werden of de adempauze die we hebben genomen. Maar veel liever hebben we het over nieuwe muziek.’ – Aldus de rappers op hun Instagramkanaal .

De aankomende tijd staat in het teken van nieuw werk maar bovenal veel lol. ‘Wij kunnen niet wachten om weer samen op het podium te staan.’ -Aldus rapper Athomus.

Gerelateerde artikelen

Back to top button