KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zwolse jeugdprojecten krijgen 26.000 euro van Weeshuis

Zwolle – In de tweede beslisronde van dit jaar zijn negen aanvragers verblijd met een bijdrage van Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle. Hun project sluit aan bij de doelstellingen van het Weeshuis en draagt bij aan de educatieve en/of duurzame ontwikkeling van Zwolse jeugdigen tot en met 25 jaar.

Het bestuur heeft besloten bij het beoordelen van aanvragen meer aandacht te hebben voor het welzijn van de Zwolse jeugd en het bestrijden van armoede onder kinderen en jeugd in Zwolle.

Voorbeelden

Voorbeelden hiervan zijn weerbaarheidstrainingen, schuldhulpprojecten en vakanties voor jonge financieel kansarme gezinnen. Deze ronde hebben we hiervan een paar mooie voorbeelden gezien. Zoals het onlangs geopende Inloophuis Juntos waar jongeren met eetproblemen een veilige plek hebben om samen met gelijkgestemden activiteiten te ondernemen. En ook de zogenoemde sociale vakanties die stichting Weekje Weg jaarlijks in meerdere gemeenten houdt. Op deze manier kunnen ook Zwolse kinderen uit financieel kansarme gezinnen op vakantie gaan net als hun leeftijdsgenootjes.

Daarnaast zijn er elke beslisronde wel een of meer projecten die bijzonder gewaardeerd worden door het bestuur. Deze ronde gaat het om het Kattegat Festival van Woelwater. En wel omdat dit festival voor en door jonge mensen wordt gehouden.

Overige projecten

De overige projecten die op een bijdrage kunnen rekenen zijn Belangenvereniging Schellerdriehoek. Zij krijgen educatieve informatieborden in hun park in Zwolle-Zuid. Gymnastiekvereniging Sparta mag twee pegasus springtoestellen aanschaffen en Belevingstuin Petralien krijgt de inrichting van hun bloemen- en geurentuin. Op cultureel gebied worden de volgende partijen gesteund: Waardevol Zwolle voor het educatieve project Michaels Tijdreis in de Grote Kerk, TEN Producties voor de voorstelling Fightclub (over geweld tegen vrouwen) en Artroot Collective voor het EarthMusic Festival dat met wereldmuziek, dans en fine-art en een brug slaat tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Wil je ook subsidie aanvragen? Het Weeshuis geeft graag aan duurzame en eigentijdse projecten die vallen binnen haar doelstellingen. Belangrijk hierbij is dat je voor een deel al financiers hebt gevonden. Doe eerst de snelle check op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage. Je kunt nog tot maandag 26 juni 2024 17.00u een aanvraag indienen voor de derde beslisronde van 2024.

En als je een cultureel project hebt waarvoor je maximaal €2.000 wilt aanvragen bij ons, mag je ook een vlog insturen in plaats van een projectplan. Meer informatie hierover vind je op de website.

Over Stichting Het Hervormd Weeshuis

Zij zijn een vermogensfonds dat Zwolse jeugdigen tot en met 25 jaar een financieel steuntje in de rug biedt bij hun ontwikkeling op cultureel, intellectueel en sportief vlak. De giften zijn bestemd voor duurzame en eigentijdse projecten die de deuren openen voor de lokale jeugd en het verschil maken.

Meer info

Website: www.hervormdweeshuiszwolle.nl
Facebook: /weeshuiszwolle

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button