Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Zwolse fractievoorzitter SP op kansrijke plaats 11 kieslijst Tweede Kamer

Zwolle – Frank Futselaar, fractievoorzitter van de SP Zwolle, staat op de nieuwe kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Het gaat om een 11e plek. De lijst voor de verkiezingen van 15 maart 2017 werd vandaag gepresenteerd.

De afgelopen 2 regeringsperiodes had de SP 15 zetels in de Tweede Kamer. In 2006 ging het zelfs om 25 zetels. Hiermee lijkt een Zwolse SP vertegenwoordiging in de Tweede Kamer kansrijk.

Frank Futselaar laat via de landelijke SP website weten dat hij voor echte banen met fatsoenlijk loon gaat, toegankelijk onderwijs, betaalbare zorg en eerlijke belastingen. ‘De SP kan het waarmaken.’ zo staat vermeldt.

Docent politiek en  fractievoorzitter SP Zwolle

Futselaar is geboren in 1979 en is momenteel werkzaam als docent op de Saxion Hogeschool. Hij geeft les in politiek bij de opleiding Media, Informatie en Communicatie. Naast het primaire vakgebied geef hij ook les in filosofie, ethiek, sociologie en presentatie- en debatvaardigheden. Naast zijn werk is hij sinds 2010 lid van de Zwolse gemeenteraad en sinds 2014 betrokken als fractievoorzitter.

Conceptlijst

De komende maanden wordt de conceptlijst voor de Tweede Kamer besproken in de afdelingen van de SP en kunnen wijzigingsvoorstellen worden ingediend. De definitieve lijst wordt op het SP-congres van 14 januari 2017 vastgesteld.

Gerelateerde artikelen

Back to top button