Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwols tunnelproject wint prijs

Zwolle – Het tunnelproject in Spoolde heeft een prijs gewonnen in de wedstrijd van ‘Kern met Pit’. Kern met Pit is erop gericht om buurten te ondersteunen bij het verfraaien van de omgeving. En Spoolde is daar zo goed in geslaagd met het beschilderen van een tunnel onder de A28 dat zij in Overijssel op de eerste plaats zijn geëindigd. Het project in Spoolde gaat nu door naar de landelijke finale met de winnaars van de andere provincies.

Het tunnelproject gaat er vandoor met een predicaat ‘Kern met Pit’ en 1.000 euro voor het project. De jury en het Nederlandse publiek bepaalden wie in elke provincie naar huis mocht met de trofee én 1.500 euro extra. De twaalf winnende buurtprojecten strijden nu tegen elkaar in de landelijke finale voor een bijzondere prijs: de Gouden Pit t.w.v 3.000 euro!

Vervelende tunnel

De buurt vond het maar een vervelende tunnel. Eentje waar je niet graag doorheen fietst omdat hij toch wat donker is. Daar is nu verandering in gekomen. De tunnel onder de A28 aan de Beukenallee in de buurt Spoolde heeft een prachtige verftekening gekregen.

Tunnelproject Spoolde

En daar heeft de hele buurt aan meegewerkt. Het project startte in april 2019 met de voorbereidingen met steun van het Buurtcultuurfonds van de Stadkamer. Met ondersteuning van kunstenaar Melle en haar stagiair van de Fanatiekfabriek wisten de bewoners een fraai eindresultaat te toveren.

Kern met pit

Kern met Pit daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Kern met Pit is een initiatief van KNHM foundation.

Gerelateerde artikelen

Back to top button