112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders van Zwolle: ‘Als het tot rellen komt zal er ingegrepen worden’

Zwolle – Op sociale media circuleren berichten waarin mensen elkaar oproepen vanavond naar Zwolle, Deventer, Oldenzaal en Hengelo te komen om te rellen. In Zwolle zou er een ‘protestbijeenkomst’ zijn gepland om 19.00 uur in de binnenstad van Zwolle.

Onacceptabel

De gemeente Zwolle houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten en heeft hierover doorlopend contact met haar veiligheidspartners. Burgemeester Snijders “Op dit moment zijn er stevige maatregelen om het coronavirus een halt toe te roepen. Ik snap dat niet iedereen het daar mee eens is. Ook al ben je het oneens met deze maatregelen, het gebruik van geweld zoals we dit weekend gezien hebben in andere steden is onacceptabel.

Als het in Zwolle zover komt zal er ingegrepen worden. Burgemeester Peter Snijders

 

De burgemeester keurt de niet vreedzame protesten ten zeerste af. “Als het in Zwolle zover komt zal er ingegrepen worden.” zo waarschuwt Snijders. De burgervader drukt een ieder op het hart de avondklok te respecteren en thuis te blijven. “We komen sneller naar een moment toe waarin er versoepelingen mogelijk zijn als iedereen zich aan de regels houdt. Het is lastig, dat weet ik. Maar we doen dit voor onze kwetsbaren in de samenleving. Respecteer daarom de avondklok en blijf thuis.”

Afvalbakken

Inmiddels is  door de gemeente Zwolle aan de ondernemers  in de binnenstad gevraagd spullen binnen te zetten zoals afvalbakken, bezorgfietsen, terrasdelen, parasols. Ook wordt iedereen op het hart gedrukt om alles goed af te sluiten.

De Politie Nederland wordt overspoeld met telefoontjes van mensen die mogelijke nieuwe rellen willen doorgeven. In verband met lange wachtrijen vraagt de politie om de meldingen online te doen: ‘Houd de lijnen vrij voor degene die het echt nodig hebben’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button