112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Rellen in centrum van Zwolle; ME veegt straten leeg

Zwolle – Het is onrustig in de binnenstad van Zwolle. Rond 8 uur was een grote groepen jongeren aanwezig op de Melkmarkt in Zwolle waar de politie een charge moest uitvoeren. De bedoelingen zijn duidelijk. Vooraf was er via diverse sociale media en appgroepen opgeroepen tot avondklokrellen.

 

De rellen zouden al beginnen rond 19.00 uur, maar op dat moment was het nog zeer rustig in de binnenstad.  Slechts een enkeling stond te schuilen onder de luifel van een fastfoodsrestaurant, gewapend met een Nederlandse vlag.

Situatie rond 19.00 uur

Later kwamen er geluiden binnen dat het wel eens in Holtenbroek zou kunnen escaleren. In het winkelcentrum in Holtenbroek waren een groepjes jongeren met scooters. De politie was met ze in gesprek. Net die middag waren, uit voorzorg, de laatste klinkers door stratenmakers nog even netjes afgewerkt op het winkelplein.

Ondertussen verzamelden zich steeds meer groepen op de Melkmarkt in de binnenstad waarna het om 8 uur zo begon te broeien dat de politie charges heeft uitgevoerd. Stenen werden uit de straat getrokken en er werd met vuurwerk gegooid. Inmiddels veegt de ME de straten schoon van de binnenstad van Zwolle.

De politie is aanwezig om de avondklok te handhaven. Er zijn twee aanhoudingen verricht. ‘Ga naar huis en houd je aan de avondklok!’, roept de Politie Overijssel op via sociale media.

 

 

Uit voorzorg hadden winkeliers ’s middags al afvalbakken, bezorgfietsen, terrasstoelen en parasols en ander buitenmateriaal binnengehaald. Ook sloten de winkels uit voorzorg eerder de deuren.

Gerelateerde artikelen

Back to top button