Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaren genieten van sfeervol Thorbeckegracht concert

Gisteravond genoten duizenden Zwollenaren van het Thorbeckegracht concert.

Guido’s Orchestra, o.a. bekend van Symphonica in Rosso,  bracht, op het podium midden op de gracht, een prachtig oeuvre orkestmuziek ten gehore met een populaire inslag.  Van Wolfgang Amadeus Mozart tot nummers van Andrea Bocelli.

De kades langs de gracht stonden bomvol en ook vanaf het water keken honderden mensen vanuit sloepjes naar het sfeervolle optreden.

Guido’s Orchestra is een combinatie van een popband met een klassiek orkest dat leidt tot een zinderend samenspel, waar klassieke nummers worden omgetoverd tot bruisende popsongs en waar popmuziek in een klassiek jasje wordt gestoken Frontman en violist Guido Dieteren presenteerde het sprookjesachtige, romantische concert.

Een glansrol was weggelegd voor zangeres Wendy Kokkelkoren.  Met haar kristalzuivere stem wist ze met Nessum Dorma van Puccini de hele gracht stil te krijgen.

Niet alleen de muziek maakte het tot een sprookjesachtige avond. Ook de lichttechniek was perfect ingespeeld op de muziek en liet het podium, de gracht maar ook de stadsmuur mooi oplichten.

Dat de avond een beetje later begon door technische problemen maakte allemaal niets uit voor het publiek. Het was het wachten meer dan waard.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button