112 nieuwsKabelkrantNieuws uit Zwolle

Zwollenaar veroordeeld voor schietincident binnenstad

Zwolle – Een 25-jarige man is veroordeeld tot een taakstraf van 160 uur en een voorwaardelijke celstraf van 140 dagen met een proeftijd van 3 jaar en bijzondere voorwaarden. Hij krijgt deze straf voor het schieten op een terras aan de Oude Vismarkt in Zwolle.

Het gebeurde op 14 juli 2019 met een omgebouwd gaspistool gericht naar de grond, hierbij werd niemand geraakt. Dat is de reden dat hij wordt vrijgesproken van poging tot doodslag of zware mishandeling, maar de rechtbank veroordeelt hem wel voor het ernstig bedreigen van twee slachtoffers. De aanleiding van het incident lag in een eerdere ruzie tussen twee groepen. Daarnaast maakte hij zich schuldig aan illegaal wapen- en munitiebezit.

De rechtbank rekent het de Zwollenaar zwaar aan dat hij met een omgebouwd, geladen wapen bij zich heeft gelopen en het wapen heeft gebruikt.

Ruzie tussen twee groepen

In het oordeel van de rechtbank staat dat de broer van de dader samen met twee vrienden op het terras was. Op die dag was één van de slachtoffers ook aanwezig. Eerder had zich een geweldsincident voorgedaan tussen de groep van één van de slachtoffers en de groep van de broer van de dader. De dader is door zijn broer gebeld, vervolgens is hij bewapend met een omgebouwd, geladen gaspistool naar het centrum van Zwolle gegaan. Bij het naderen van de groep heeft de dader het wapen gepakt en gericht op één van de slachtoffers. Een medewerkster heeft vervolgens een stoel naar de dader gegooid, waarna de dader een kogel richting de grond afvuurde.

Gerelateerde artikelen

Back to top button