Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Opbouw zomerkermis in volle gang

Zwolle – De opbouw van de zomerkermis is in volle gang. Van zaterdag 14 tot en met zaterdag 21 augustus vindt er, net als vorig jaar, een aanpaste kermis in Park de Wezenlanden plaats. De kermis is te bezoeken van 13:00 tot 23:00 en er is ruimte voor ruim veertig attracties, bijna net zo veel als anders in de binnenstad. Freek Terpstra, kermisexploitant vertelt dat het veel ruimer is qua opzet, “We hebben hier brede looppaden en het is natuurlijk buiten in de frisse lucht. Een hoop ruimte voor de mensen om de anderhalve meter in acht te kunnen nemen.”

Er is een maximum aantal mensen wat tegelijk de kermis kan bezoeken. “De personen worden geteld aan de poort, zodra het aantal is bereikt, sluiten we even de poorten.”

© RTV Focus Zwolle

Anders dan anders

Normaal hoort er bij de kermis een optreden, een vuurwerkshow en een eurodag. Dat gaat dit jaar net even anders, “Er is gekozen om de piekmomenten eruit te halen, we willen het verdelen over de dag. We kunnen momenten als een vuurwerkshow er niet bij gebruiken.”

Prikkelarme kermis

Op dinsdag 17 augustus is er van 13.00 tot 15.00 uur een prikkelarme kermis. Deze middag is speciaal voor kinderen en volwassenen die graag op een rustige manier kermis willen vieren. De prikkelarme zomerkermis probeert het aantal prikkels tijdens de kermis te verminderen.

© RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button