112 nieuwsBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwollenaar opgepakt voor betrokkenheid schietincident binnenstad

Zwolle – De politie heeft woensdag een 23-jarige Zwollenaar opgepakt. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietpartij op de Oude Vismarkt.

Rond tien over acht kreeg de politie op zondagavond 14 juli een melding dat er bij een horecagelegenheid eerst gevochten en daarna geschoten zou zijn. Agenten gingen meteen ter plaatse en kregen ondertussen meer informatie binnen over de mogelijke betrokkenen. Dat leidde tot drie aanhoudingen op de Elbertstraat en één op de Tuinstraat. Een bewoner van de Van Karnebeekstraat meldde later op die zondagavond dat hij een vuurwapen in zijn tuin had gevonden. Het wapen werd in beslag genomen.

Na onderzoek bleek dat er geen sprake was van een vechtpartij. De vier aangehouden mannen waren na het incident gevlucht. Ze werden aanvankelijk verdacht van betrokkenheid. Uiteindelijk kon worden vastgesteld dat het viertal nergens mee te maken had.

Na verder politieonderzoek werd woensdag de 23-jarige Zwollenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie. De politie zet het onderzoek voort. Ook wordt verder onderzocht wat de rol van de aangehouden man was bij het conflict in de binnenstad.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button