Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Kinderen delen zonnebloemen uit in Zwolse zorgcentra

Zwolle – De kinderen van de Zwolse jeugdtuinen hebben donderdag zo’n vijfhonderd zelfgekweekte zonnebloemen afgesneden en vervolgens aangeboden aan de cliënten van diverse zorginstellingen in de stad.

De zonnebloemen zijn gekweekt in de jeugdtuinen Zwolle-Zuid en Stadshagen. Dit jaar worden voor de zevende keer zonnebloemen aangeboden aan cliënten van zorginstellingen in Zwolle. Een groep van ongeveer 25 kinderen heeft de zonnebloemen bij Woonzorgcentrum De Kievitsbloem in Zwolle-Zuid en het zorgcentrum het Zonnehuis in Stadshagen aangeboden.

De jeugdtuinen worden beheerd door ROVA in opdracht van de gemeente Zwolle. In de tuinen krijgen wekelijks honderden basisscholieren na schooltijd de mogelijkheid om te leren tuinieren. De kinderen in de leeftijd van negen tot en met elf jaar kweken onder begeleiding van een aantal vrijwilligers allerlei gewassen.

Het jeugdtuinseizoen loopt van april tot oktober. Dankzij een uitgekiend teeltplan is er voor de kinderen gedurende het hele seizoen van alles te zien en te doen.

Er zijn drie jeugdtuinen in Zwolle:

  • Tuin Stadshagen aan de Oude Wetering
  • Tuin Aa-landen/Holtenbroek aan de Pergolesistraat
  • Tuin Zwolle-Zuid aan de Oude Deventerstraatweg.
Jeugdtuinen

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button