Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbal

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Willem II

Zwolle – Na weken van voorbereiding gaat vrijdagavond het seizoen dan eindelijk weer van start! In het MAC3PARK stadion wordt de Eredivisie afgetrapt met het duel tussen PEC Zwolle en Willem II.

Beide teams hebben deze zomer een ware metamorfose ondergaan. Zo zagen de gasten uit Tilburg enkele sterkhouders van de vorige jaargang vertrekken. Onder anderen Alexander Isak, Renato Tapia, Thomas Meissner en Daniel Crowley zochten hun heil ergens anders en lieten de verliezend bekerfinalist van vorig seizoen achter zich. In hun plaats trokken de Tricolores onder anderen Sebastian Holmen van Dinamo Moskou en Che Nunnely van Jong Ajax aan. Ook bij PEC Zwolle vonden er vele personele wijzigingen plaats. Doelman Mickey van der Hart vertrok naar Lech Poznan, terwijl Diederik Boer zijn keepershandschoenen aan de wilgen hing. Daarvoor in de plaats kwamen Xavier Mous van SC Cambuur en Michael Zetterer, die voor de duur van twee seizoenen wordt gehuurd van Werder Bremen. Andere spelers die we dit seizoen niet meer binnen de Zwolse lijnen terugzien zijn Younes Namli, Kingsley Ehizibue en Sepp van den Berg die naar respectievelijk FC Krasnodar, 1.FC Koln en Liverpool vertrokken zijn. Nieuwkomers in de Zwolse selectie zijn Etienne Reijnen, Iliass Bel Hassani, Sam Kersten, Sai van Wermeskerken en Dennis Johnsen. Ook op de bank vond een wijziging plaats bij de Blauwvingers. John Stegeman heeft daarbij als hoofdtrainer het stokje overgenomen van Jaap Stam. Bij Willem II zit net zoals vorig seizoen Adrie Koster als eindverantwoordelijke op de bank.

PEC Zwolle kende een goede voorbereiding. Het team van trainer John Stegeman kwam de campagne ongeslagen door en boekte met overwinningen op SC Cambuur (4-1) en Asteras Tripolis (1-0), twee mooie zeges. Ook het meer dan terechte 2-2 gelijkspel tegen de Griekse kampioen en bekerwinnaar PAOK Saloniki liet doorschemeren dat de Zwollenaren op de goede weg zijn. Willem II rekende in de voorbereiding af met het Belgische KV Oostende (2-1), TOP Oss (2-0) en OFI Kreta (2-1), terwijl een oefenduel tegen promovendus Sparta ruim werd verloren (0-3).

Aan de laatste twee ontmoetingen tussen PEC Zwolle en Willem II in het MAC3PARK stadion denkt de gemiddelde Zwollenaar niet graag terug. Deze wedstrijden gingen met 2-3 en 0-1 verloren. De totale balans is echter wel in het voordeel van de Zwollenaren. Van de 15 onderlinge ontmoetingen in Overijssel, trokken de Blauwvingers zes keer aan het langste eind, de gasten uit Tilburg wonnen vijfmaal en vier keer eindigde het duel onbeslist.

John Stegeman kan vrijdag geen beroep doen op de geblesseerden Thomas Lam, Mike van Duinen en Bram van Polen. Ook Kenneth Paal en Sam Kersten zijn niet van de partij. De verdedigers zijn geschorst. Bij Willem II geldt hetzelfde voor rechtsback Damil Dankerlui. Het openingsduel wordt vrijdag in goede banen geleid door scheidsrechter Jeroen Manschot. De assistenten zijn Brondijk en Dobre, Martens is de vierde man en Bax is vanuit Zeist de VAR. De belangstelling voor het openingsduel is overigens groot, de publieke tribunes zijn nagenoeg uitverkocht.

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button