AssendorpNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle test bamboe verkeersborden in Assendorp

Zwolle – De Ten Oeverstraat is de eerste straat in Zwolle met bamboe verkeersborden. Het gaat om een test waarbij de gemeente Zwolle wil kijken hoe deze borden in de praktijk werken.

De Ten Oeverstraat is ingericht als fietsstraat. Hierbij is ook éénrichtingsverkeer in de straat ingesteld. Om het éénrichtingsverkeer aan te geven, had de straat een aantal nieuwe verkeersborden nodig. Deze nieuwe borden zijn gemaakt van bamboe.

Met deze test wil de gemeente de eigenschappen van bamboeborden onderzoeken. Dit gebeurt op verzoek van de gemeenteraad. Zwolle staat positief tegenover innovaties, circulariteit en duurzaamheid en werkt daarom graag mee aan de uitvoering van dit verzoek. Bamboe is groen, duurzaam en milieuvriendelijk. De gemeente Zwolle is daarom erg benieuwd naar de levensduur en de kwaliteit van de bamboe verkeersborden.

Zwolle is overigens niet de eerste gemeente die deze verkeersborden test. In het Drentse Coevorden zijn deze borden al langer te vinden.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button