Nieuws uit ZwolleSport

Gehele buitenterrein Landstede Sportcentrum rookvrij

Zwolle – Sinds donderdag is ook het buitenterrein van het Theater van de Sport – Landstede Sportcentrum geheel rookvrij. Op deze wijze wil het sportcentrum samen met hun bezoekers een bijdrage aan een rookvrije generatie leveren.

De maatregel zorgt er voor dat het Landstede Sportcentrum geheel rookvrij is. Dus ook het parkeerterrein, de fietsenstalling, het voorplein bij de entree en rondom de entree. Iedereen is en blijft welkom in het sportcentrum, ook rokers. Landstede vraagt rokers echter om buiten het zicht en buiten de hekken van het terrein te roken.

“We geven kinderen en jongeren graag het goede voorbeeld. Daarom is vanaf 1 augustus 2019 ons gehele terrein rookvrij! Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden wij iedereen een gezonde en veilige sportomgeving,” valt op de website van het Theater voor de Sport te lezen.

Als kinderen en jongeren anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken.

Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar. Met een rookvrij terrein dragen we bij aan het realiseren van een Rookvrije Generatie.

Een generatie kinderen die zélf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst. Landstede Sportcentrum

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren