Nieuws uit ZwolleSportVoetbal

PEC Zwolle Vrouwen haalt Dominique Bruinenberg op uit Women’s Super League

Zwolle – Dominique Bruinenberg is de nieuwste aanwinst van PEC Zwolle Vrouwen. De middenveldster komt over vanuit de Women’s Super League, de hoogste divisie van Engeland, waar ze het voorbije seizoen speelde voor Everton. In Zwolle kan Bruinenberg (26), die voor één jaar tekent, met al haar ervaring een belangrijke rol gaan spelen binnen het jonge team van trainer/coach Joran Pot.

Bruinenberg is zeer ambitieus en heeft dan ook veel zin om aan haar nieuwe avontuur in Zwolle te beginnen. “Ik weet wat ik kan en wat er van mij wordt verwacht. Ik heb in het buitenland veel ervaring opgedaan en zal hier een voortrekkersrol aannemen, dat ligt ook in mijn natuur.” Na het vertrek van Babiche Roof, is de ervaring die Bruinenberg meeneemt, meer dan welkom. In het verleden speelde de speelster voor ADO Den Haag en Telstar. Bij laatstgenoemde club zelfs als teamgenoot van Roof. Via Den Haag diende het eerste buitenlandse avontuur aan bij het Italiaanse Verona, waarna ze via Sunderland bij Everton terecht kwam. “Praktisch ieder jaar ben ik wel gepolst door PEC Zwolle om hier naar toe te komen, ook deze zomer. Er waren bovendien meer clubs geïnteresseerd, maar die sloten niet aan bij mijn ambities.”

Technisch manager Sebastiaan Borgardijn is heel blij dat Bruinenberg dit seizoen in Zwolse dienst actief zal zijn. “Het is ontzettend mooi dat het ons gelukt is om een speelster uit de Women’s Super League aan te trekken. Dominique brengt een schat aan ervaring met zich mee en dat is precies wat dit jonge team nodig heeft. Ik zie dan ook echt een mentorrol voor haar weggelegd, zowel op het veld als in de kleedkamer. Naast dat Dominique hier verder gaat werken aan haar sportieve loopbaan, gaat ze zich ook richten op haar maatschappelijke carrière.”

“Dat klopt,” vervolgt Bruinenberg. “Ik heb mijn HBO-bachelor Human Resource Management en zal ook twaalf uur in de week gaan werken. Dat is wel nieuw voor me, aangezien ik gewend ben om fulltime met voetbal bezig te zijn.” Ook nieuw is de competitie, die zij in 2016 verliet. ,,Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik van de Nederlandse Eredivisie Vrouwen de afgelopen jaren maar weinig heb gezien. De Engelse League is fysiek heel sterk, de Nederlandse competitie staat bekend als een hele talentvolle competitie. Ik zal het gaan ervaren en heb daar ontzettend veel zin in.”

Bron
PEC Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button