Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle landelijke primeur introductie Bokbier 2 oktober

Zwolle heeft de landelijke primeur van introductie Bokbieren. De landelijke bierbrouwers hebben gezamenlijk besloten dat het bokbier pas na de eerste maandag, van de maand oktober, geschonken mag worden.

Zwolle die dit al twee jaar op de zondag hiervoor deed is nu door de omstandigheden gedwongen een andere datum te kiezen.Lang is gedupt over welke dag het beste gerealiseerd kon worden en uiteindelijk is gekozen voor de eerste donderdag dat het mag op 2 oktober 2014

Zwolle is nu de eerste stad van Nederland waar het boklbier dit jaar feestelijk wordt geïntroduceerd.

Programma

Een bonte stoet van paardenkarren, muziek en een stadsomroeper laat op donderdag 2 oktober weten dat er in Zwolle weer bokbier wordt geschonken. Raspaarden van Grolsch en Heineken/Amstel lopen een verschillende route langs ca. 20 kroegen in de binnenstad, waar deelnemers hun eerste “bokje” van het jaar mogen proeven. Primeur voor Zwolle is dus dat het dit jaar de eerste stad is in Nederland waar het bokbier mag worden geschonken. Om 17.00 wordt het bokbier traditioneel vanuit een schip op de kade van het Rodetorenplein gehesen. Vervolgens beginnen de twee verschillende “kroegentochten”. In de deelnemende Cafés kunnen liefhebbers genieten van een bokbiertje en lekkere bijpassende hapjes, en soms van een gezellig muzikaal optreden.

Aankomst van de boot is om 17.00 uur aan het Rodetorenplein

Info over Bokbier primeur

Gerelateerde artikelen

Back to top button