Nieuws uit Zwolle

Zwolle krijgt Energieloket voor bedrijven in vierde kwartaal 2023

Zwolle – Zwolse ondernemers die hun bedrijf willen verduurzamen, kunnen vanaf het vierde kwartaal van dit jaar terecht bij het Energieloket voor bedrijven. Dit is een online platform waar zij informatie en advies kunnen krijgen over energiebesparing, duurzame maatregelen en subsidies. Het Energieloket voor bedrijven is een uitbreiding van het bestaande Energieloket voor bewoners, dat wordt verzorgd door Duurzaam Bouwloket.

Het Energieloket voor bedrijven zou oorspronkelijk op 1 april 2023 live gaan, maar dit is vertraagd door capaciteitsproblemen bij de leverancier. Er is wel een prototype ontwikkeld dat bij enkele andere gemeenten succesvol is getest. De gemeente Zwolle is nu bezig met het aanpassen van dit prototype aan de lokale situatie. De kosten voor het Energieloket voor bedrijven worden bekostigd vanuit het programma Energietransitie.

De gemeente Zwolle wil met het Energieloket voor bedrijven de Zwolse ondernemers stimuleren en ondersteunen om hun bijdrage te leveren aan de energietransitie. Het Energieloket voor bedrijven sluit aan bij de ambitie van de gemeente om in 2050 energieneutraal te zijn.

Dit is een Focus-premium artikel.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren